Fristads GoIF

Referat

Referat: Vara SK - Fristads GoIF

Makalös urladdning mot Fristad och vinst med setsiffrorna 6-0!
Ett tag sedan undertecknad sitter vid tangentbordet efter en match för att sammanfatta händelserna. Efter segern mot Skepplanda gick det troll i spelet och trots bra arbetsinsatser förlorade vi med uddamålet och marginalerna var emot oss. Mot Sandared gjorde vi en kanonbra andra halvlek och är mycket nära att vinna, två frilägen i slutet som vi tyvärr bränner. Sedan blev det lite islossning mot Holmalund där Holmalund var väl så bra som oss men vi var dödliga i avsluten och gjorde 4 jättefina mål.
Matchen mot Fristad innehöll en hel del och skulle inte komma att avgöras förrän en bit in i andra halvlek. Första halvlek var relativt jämn, Fristad försökte använda sin nr 9, som gjort 14 mål i serien hittills, i en släpande offensiv forwardsroll. Han var svårfångad på deras ofta långa uppspel. Det är något av ställningskrig och det händer inte jättemycket till en början. Nr 9 får en chans efter 11 minuter men avslutet på halvvolley går en bit utanför bortre stolpen.
Strax därefter kommer en avgörande situation, efter 13 minuter har vi ett kanonanfall där Hugo Andersson hittar Brooks som vinner duellen med målvakten. När Brooks ska slå in bollen i mål slänger sig målvakten och slår undan foten på Brooks och fångar sedan upp bollen. Solklar straff, har också sett den på video och målvakten är aldrig nära bollen, det skulle ha blivit en avblåsning där. Spelet går vidare och ytterligare några minuter passerar. Vi kommer runt på vänsterkanten och har fina lägen att sätta in bollen bakom på högersidan. Deras trebackslinje fungerar inte så bra i försvarsspelet, utan ger oss ganska stora ytor på båda kanterna.
Runt minut 21 kommer så ett fint anfall från oss, återigen överlapp på vänstersidan och ett inspel där Strömfeldt blir nermejad bakifrån. Solklar straff? Nja, domaren blåser och pekar på straffpunkten, vilda protester från Fristad. När man ser situationen efteråt så är jag böjd att hålla med då Brooks i duell med Fristadförsvarare trycker till och spelare far med hög fart in i ryggen på Oliver. Fristad protesterar men Oliver är kylig och dunkar upp bollen i nättaket. Härligt med ledning i det läget och Fristad är frustrerade.
Mycket ställningskrig för att blixtra till runt halvtimman. Först har vi ett kanonanfall som avslutas av Ahlstedt, i stolpens utsida. Strax därefter har Fristad stolpskott , vi har nytt anfallsförsök lite senare som Vilmer avslutar men målvakten tippar till hörna.
Här någonstans, 8-10 min kvar så trycker Fristad på mot oss. Vi har svårt att få tag i bollen men vårt försvarsspel och jobb i duellerna är fullkomligt föredömligt och de får inte någon riktigt vass chans. Vi får ytterligare en vass chans när Carl blir ren i straffområdet men skottet blir för löst med vänsterfoten.
Vi är ganska nöjda med 1-0 ledning i paus då det kändes ganska jämnt ändå så långt.
Fristad börjar sedan andra halvlek bäst och har två luriga lägen första minutrarna där det kunde ha blivit något för dem. Istället börjar vi skapa lägen och får bra omställningslägen. Carl lägger en macka till Strömfeldt som får bollen lite långt ut och vänsteravslutet blir lite löst. Brooks är nära ett drömmål från halva plan är målvakten varit ute och seglat på vänsterkanten, men hans skott skruvar sig utanför bortre stolpen.
Drömmål nr 1 kommer sedan runt minut 65 då Carl får drömträff frånstraffområdets kant, något till höger, och bollen i en båge upp i krysset.
Bara minuter senare blir Leo rättvänd och slår en smörpass till Strömfeldt som RUNDAR målvakten, äntligen gör vi det på ett friläge!, och rullar in bollen i öppen kasse.
4-0 gör Strömfeldt på omställning och pass från Ludde! Strömfeldt lurar sin gubbe till kiosken och tillbaka för att sedan retfullt tåfjutta bollen i mål. Strömfeldts 6e mål på två matcher, och 7e på de senaste 3. Grymt!!
5-0 gör Timmie jättefint då han i en mot en kommer in i straffområdet och skruvar in bollen runt försvarare och målvakt i bortre burgaveln. Ludde spelade upp bollen till Möller som slog en passning i djupet på Timmie som blev halvfri.
Vi får läge på läge känns det som och Fristad skapar en riktigt bra chans till men Olsson är med och blockerar nr 9 skottförsök. 6-0 gör Leo på en fin omställning där Hugo Andersson vinner boll till Timmie som lättar bollen förbi sin back och lägger en pass till Leo på andra sidan. Leo tar emot viker in och drar upp bollen i första krysset.
6-0 är stora siffror men det var inte en 6-0 match när vi gick in i paus. Det kändes jämnt då och vi fick kriga i början av andra. När vi sedan fick 2-0 så var vi ju helt grymma i våra omställningar, med löpningar och passningar som vi tajmade bra nästan hela tiden. Bara ett fåtal gånger det blev offside. Vi lade ner ett oerhört arbete defensivt och återigen stänger vår backlinje till i eget straffområde. Vi är på rätt sida och hjälper varandra så bra just nu, och mittäfltare som jobbar hem och följer sina spelare. Vi fick också tillbaka Leo, som missat tre matcher på grund av brutet finger, Alex spelade 20-30 min mot Holmalund men kom redan i första halvlek och gjorde det fantastiskt bra.
Möller har flyttat upp och ut till vänster i något av en Kvist-roll, då Ludde var tillbaka som mittback efter att ha utgått senast på grund av skadekänning. Det är väldigt bra med den här gruppen spelare som nu verkligen ställer upp för laget och spelar på de positioner som vi behöver för dagen. Alla går in och gör det bästa med vad de har och vad de kan. Nästa omgång möter vi Gerdsken, ett tippat topplag, som ligger däruppe och som får gälla som skyhöga favoriter mot oss. Tycker att dom varit det svåraste laget hittills så det kommer bli tufft, samtidigt som vi ska fortsätta med vårt fina hårda jobb och så får vi se hur långt det räcker!